top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErwin

Lezersvraag: 'Wat is je lievelingspersonage uit de Zwarte Adem-reeks en waarom?'

Bijgewerkt op: 13 dec. 2023

Ik vind het moeilijk om te zeggen wie mijn favoriete personage is, maar als ik echt moet kiezen staan hoofdinspecteur Michael O’Quin en maffioso Roberto Dell’Anno uit de Zwarte Adem-reeks bovenaan mijn lijstje. O’Quin vind ik geweldig omdat hij enerzijds brutaal en onbeschoft kan zijn, maar ook het hart op de juiste plaats heeft. In Code F242 lijkt dat misschien nog niet zo, maar eens je ook de andere boeken leest, merk je dat hij in werkelijkheid een halve teddybeer is. Dell’Anno vind ik leuk omdat hij in de eerste 2 boeken van de Zwarte Adem een echte crimineel is, maar naar mate je hem beter leert kennen, blijkt hij complexer in elkaar te zitten. Hij is en blijft een crimineel, maar wel een met principes. Daarom doet hij in ‘Het Boze Oog’ wat hij doet.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page