top of page

Spanning & Avontuur

 

606e8e6615c8e8.73717641.jpg

Team Leonardo

Project Pandora

​ISBN 9789044840940
 

'Al die tijd dachten we dat je grootvader hier oude broodroosters aan het herstellen was, maar in werkelijkheid deed hij dus dit.’

De laatste puzzelstukjes in het mysterie van Team Leonardo vallen in hun plaats. Emil komt eindelijk te weten wat zijn grootvader met de raadselachtige groep wetenschappers te maken heeft. Samen met zijn vrienden doet hij een verrassende ontdekking. Het zorgt echter ook voor een nieuw gevaar. Want iemand wil de draad van Team Leonardo weer opnemen en deze tegenstander zou weleens te sterk kunnen zijn voor de jonge speurneuzen

 

Het derde en laatste deel in een snelle en spannende driedelige serie. Voor avonturiers vanaf 10 jaar. Met illustraties van Michaël Olbrechts!

team-leonardo-geesten-en-gekken-erwin-cl

Team Leonardo

Geesten en Gekken

​ISBN 9789044839304
 

'Een gevoel, meer niet. Een beetje zoals wanneer je een kamer binnenloopt en voelt dat je niet alleen bent. Je draait je om en ziet plotseling een kanjer van een spin in een hoek zitten.’

Meer vragen dan antwoorden. Emil probeert nog steeds uit te vissen wat zijn grootvader te maken heeft met het mysterieuze Team Leonardo. Maar hij niet alleen. Ook topgangster Dell'Anno wil meer weten over die raadselachtige groep wetenschappers. En net als Emil het antwoord op zijn vragen lijkt te vinden, staat die sluwe boef opeens voor zijn neus. Misschien is Team Leonardo wel veel gevaarlijker dan hij dacht!

 

Het tweede deel in een snelle en spannende driedelige serie. Voor avonturiers vanaf 10 jaar. Met illustraties van Michaël Olbrechts!

9789044836394.jpg

Team Leonardo

De Museumroof

​ISBN 9789044836394
 

'Emil keek hem angstig aan. Moest hij nu de waarheid vertellen of net niet?'

Team Leonardo. Dat staat achter op de zwart-witfoto die Emil gevonden heeft. Een foto van vijf wetenschappers, onder wie zijn overleden grootvader. Wie zijn deze mensen? En hebben ze iets te maken met de diefstal van een kostbaar beeldje uit het lokale museum? Samen met zijn vrienden gaat Emil op onderzoek uit. Hij komt niet alleen de dieven op het spoor, maar ontdekt ook dat zijn grootvader niet was wie hij beweerde te zijn.

 

Het eerste deel in een snelle en spannende driedelige serie. Voor avonturiers vanaf 10 jaar. Met illustraties van Michaël Olbrechts!

CONDOR

ISBN 9789044826692

… Ook Ben kwam kijken. Hij zag hoe een portier openzwaaide en een man in een zwart uniform uitstapte. De jongen deinsde geschrokken achteruit en trok lijkbleek weg …’

Lisa en Simon zijn onafscheidelijk, maar hun vriendschap komt onder druk te staan wanneer ze Ben leren kennen. Hun nieuwe klasgenoot blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Een geheim dat weleens het lot zou kunnen bepalen van de beroemde Condor-autofabriek. De fabriek zit in grote problemen en de directeur wil Ben gebruiken om Condor van de ondergang te redden. Kunnen Lisa en Simon hun vriend beschermen tegen een man die bereid is tot het uiterste te gaan?

 

Condor is een unieke samenwerking tussen acteur Walter Baele en jeugdthrillerauteur Erwin Claes, een spannend avontuur vol actie met een snufje sciencefiction. Voor lezers vanaf 10 jaar.

De pers over Condor:

Elk onderdeel van het verhaal is royaal overgoten met een saus van spanning wat het boek een geweldige vaart geeft. Op elke bladzijde gebeurt er immers wel iets waardoor je verder moet blijven lezen. chicklit.nl

HET BOZE OOG

ISBN 9789044822540

Doodsbenauwd zat Vigo in elkaar gekrompen in een hoek van de akelig stille grafkamer. Angstvallig klampte hij zich vast aan zijn zaklamp, die heen en weer flitste tussen de verstilde wandschilderingen en de stoffelijke resten in het midden van de ruimte.’

 

Na de dramatische gijzeling in Venetië brengt de zoektocht naar de mythische Zwarte Adem, Vigo naar het zonnige Griekse eiland Santorini. Ver weg van vrienden en familie moet hij er noodgedwongen samenwerken met een onvoorspelbare en gevaarlijke bondgenoot die er een heel eigen agenda op na blijkt te houden. Hoofdinspecteur O’Quin beseft maar al te goed het gevaar en zet net als Karen en Linus de achtervolging in, want met de ontdekking van de Zwarte Adem lijken de problemen pas echt te beginnen.

 

Het Boze Oog is de lang verwachtte ontknoping uit de thrillerserie De Zwarte Adem, een bloedstollende verhalencyclus die bol staat van de spanning, mystiek en historie.

De pers over Het Boze Oog:

'Deze serie als geheel  - en zeker het vierde afsluitende deel - vormt een groot wervelend avontuur, met veel actie en veel vaart.' leestafel.info

DE LIMA-EXPRESS

ISBN 9789044820614

‘…Vigo gaapte Liam met grote ogen aan. Hij vond het moeilijk om aan te nemen dat de Zwarte Adem, waarnaar hij nu al zo lang op zoek was, gewoon onder zijn voeten zou liggen …’

 

Na de dramatische gebeurtenissen in Malta proberen Vigo, Karen en Linus de draad van het gewone leven weer op te pikken. Maar de spoken uit het verleden blijven hen achtervolgen. Thuis, op school, en zelfs tijdens een schoolreis naar het prachtige Venetië.

 

Wie is de gewetenloze zakenman Rodrigo Zaman? Welke rol speelt hij in de verdwijning van Karens vader? Wat zijn de maffiosi van het oude Paolakartel van plan? En vooral: waarom hebben een stelletje gewetenloze terroristen het op Vigo gemunt?

De pers over De Lima-express:

‘Kennen jullie dat ook: daar staat het boek dat je heel graag wil lezen, en je aarzelt het te pakken, want je weet:  als het uit is, moet je weer wachten op het volgende deel. In dit geval wordt het dan wel het laatste deel  zodat dan vast alle vragen beantwoord zijn. Toch, meneer Claes?’ – De Leeswelp

 

 

HET MALTACOMPLOT

ISBN 9789044816624

"… Tweemaal per dag werd er eten gebracht. De hand die de maaltijden naarcover van het nieuwe boek van Erwin Claes: Het Maltacomplot. binnen schoof, was het enige menselijke contact geweest dat Vigo in die acht dagen had gehad …"

Na de spectaculaire ontknoping van de geruchtmakende museummoorden trekt de veertienjarige Vigo Morris met zijn vrienden Linus en Karen halsoverkop naar Malta. Het trio maakt een levensgevaarlijke reis dwars door Europa, op zoek naar de legendarische Zwarte Adem. Maar ze zijn niet alleen. Zowel hoofdinspecteur O’Quin als de maffiosi van het Paolakartel zitten hen op de hielen. En net wanneer de achtervolging een hoogtepunt bereikt, wordt Vigo gearresteerd en opgesloten in een jeugdgevangenis. Hij staat er helemaal alleen voor, in een uiterst vijandige omgeving vol valkuilen en rauw geweld.

De pers over Het Maltacomplot:

‘Ik durf Erwin Claes wel de David Hewson of Steve Berry voor de jeugd te noemen.’ – leestafel.info

CODE F242

ISBN 9789044815115

'Vigo staarde naar zijn handen en kon maar niet vatten dat hij hiermee een mens zou hebben gedood'

 

Vordersteen. De veertienjarige Vigo Morris overleeft als enige een gruwelijke moordpartij in het Historisch Museum. Een zware hoofdwonde en volledig geheugenverlies is de prijs die hij hiervoor moet betalen. Toch beginnen de problemen pas wanneer hij door hoofdinspecteur Michael O¿Quin beschuldigd wordt van deze slachtpartij. Vigo moet nu zelf op zoek naar de waarheid. Enkel Karen, een depri tiener, en Linus, een artistieke nerd, geloven nog in zijn onschuld. Opgejaagd door de rechercheur en zijn team ontrafelen Vigo en zijn vrienden een internationale criminele samenzwering met als inzet de mythische Zwarte Adem..

De pers over Code f242:

‘Een spannend avontuur vanaf de eerste bladzijde … Dit is een vlot actieverhaal met sterke personages, raak getypeerd. Een geloofwaardig en realistisch avontuur, waarbij je vol spanning uitkijkt naar het volgende deel.’ – pluizuit.be

DE VLOEK VAN VORDERSTEEN

ISBN  9789050164788

Vordersteen wordt op een nacht opgeschrikt door een reeks gruwelijke gebeurtenissen, die steeds worden voorafgegaan door een mysterieuze mist. Wanneer een schapenhouder zijn kudde totaal uitgemoord vindt, klopt hij aan bij zijn vriend, Vic Serafeyn. Vic gaat samen met zijn kleinzoon, Rijmen, op zoek naar wat de oorzaak zou kunnen zijn en hierbij komen ze in een wel erg speciale bibliotheek terecht. Rijmen komt al snel oog in oog te staan met de moerasduivel, Kludde, en een van de meest wreedaardige piraten ooit.

bottom of page